Hur stor mängd serum och ansiktskräm ska du använda?

Vad är egentligen rätt mängd produkt när man smörjer in ansiktet med solskyddsfaktor, nattkräm, serum, ögonkräm eller fuktkräm?

Mängden produkt du använder varje gång avgör hur högt produktens pris per användning (PPA) blir – så försök att göra dig av med tanken att mer skulle kunna vara bättre. Det finns en gräns för hur mycket kräm och aktiva ämnen huden kan ta upp.

I en del fall kan överdosering tvärtom försämra hudkvaliteten (dock inte när det gäller solskydd, där ska du verkligen ösa på!). För mycket ögonkräm kan bidra till lätt puffighet, och att blaska på sig omåttliga mängder retinol är inte heller en höjdare för den ovana.'

"Det finns ingen anledning att använda mer produkt för att få bättre effekt."

– Den koncentration av aktiva ämnen vi har valt i våra krämer är alltid anpassad till högsta möjliga effektivitet och hudvänlighet efter normala mått. Det finns alltså ingen anledning att använda mer produkt för att få bättre effekt, säger Carina Holm på Eucerin. – Rengöring är lätt att använda mer av än vad som behövs. De är ofta drygare än vad man tror och räcker längre, avslutar hon.

Doseringsguide - så mycket produkt behöver du:

För en enkel överblick över hur mycket produkt du behöver vänder vi oss till växtriket:

Rengöring – en hasselnöt // Fuktkräm – två russin // Ögonkräm – en pinjenöt per öga // Nattkräm – ett blåbär // Retinol och serum – en ärta // Spf för ansiktet – ett hallon

#REUPLOAD - Damernas Värld

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer