PAUS I ALLT


Något som jag tycker är väldigt viktigt i vardagen är att ta pauser. Avbryta allt man gör och helt enkelt låta dig själv ta en paus. Något som kanske inte är min sak egentligen men jag har lärt mig något bättre. Det kan till exempel vara att bara ta en paus när du studerar. Bestäm dig för att studera ett x antal timmar utan mobil eller dator i närheten, ta sedan en paus och ge dig själv en belöning så som kanske en latte eller bara att få sitta med mobilen en stund. Bara att slappna av. Men jag menar också att man ska ta en paus i vardagen också, i det stos hela. Om du vet med dig att du kommer ha en hektisk vecka framför dig så planera in en dag där du bara ska ta det lugnt. Jag brukar själv bestämma att ha en lugn onsdag då halva veckan är kvar. Den dagen brukar jag unna mig själv lite sovmorgon, en god frukost och sedan bara komma hem efter skolan och mysa med familjen. Något som jag verkligen tycker är jätte skönt.

Tänkte nämligen på detta när jag läste en artikel om att fler ungdomar drabbas av att bli utmattande i tidig ålder. Eftersom att många utsätter sig själva för hög press och inte låta sig själva ta det lugnt. Vi utsätts nämligen idag för mycket stress och press från alla olika håll och kanter. Det kan till exempel vara ifrån skolan, familjen eller bara att lägga energi på hur man ser ut kroppsligt. Allt påverkar och vi måste lära oss att andas ut, ta det lugnt och bara njuta av stunden. Tänk på det lite extra.

Har även märkt att det har blivit en hel del inlägg om liknande saker som detta men ni uppskattar verkligen det och jag är så tacksam för att ni gör det! TACK

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer