PLUGGTIPS

Helgen är snart slut men för mig så spelar det inte någon roll...är ju som sagt ledig denna kommande vecka. Så skönt men jag känner ändå att den kommer innefatta en hel del plugg. Åhh det är så mycket just nu i skolan, prov, inlämningar och en massa små läxor. Blir galen. Jag ska dock försöka få ordning på lite utav de läxor som jag kan börja med redan nu så att jag får bort så mycket som möjligt. Har alltid den taktiken, göra de som man kan så fort som möjligt så att de är ur världen. Sedan fokusera på de stora grejerna genom att planera långt i förväg hur upplägg ska se ut inför prov.

Hur många tycker inte det är svårt att hitta viljan, koncentrationen och orken till att plugga hemma? Du börjar plugga men det slutar med att du ligger i sängen med datorn i knäet? Det händer mig också. Så därför tänker jag dela med mig av mina bästa pluggtips:

1. Börja med att sätta dig i köket eller vid skrivbordet. Sitt inte och plugga i soffan eller sängen. Jag sitter alltid vid köksbordet om jag ska plugga.

2. Lägg ifrån dig telefonen, ipaden eller datorn. Jag brukar alltid lämna dom i sovrummet, för om jag har dem liggandes framme när jag pluggar så kommer så kollar jag alltid om jag får någon notis eller om jag får något sms. Inte bra!

3. Plugga inte flera ämnen samtidigt. Börja med ett av dem du har läxor i. Om du har alla böcker framme så kommer det bli svårt att välja vad du ska plugga och du kommer hoppa mellan alla olika böcker.

4. Försök att inte plugga mer än 1 timme i sträck. Om du sitter för länge med en och samma grej så kommer du inte lära dig allt lika bra och du kommer bli trött.

5. Får du en läxa så försök göra den samma dag eller dagen efter. Annars är det lätt att sitta i sista sekund och vara jättestressad och så kanske du inte har så färskt minne av vad läraren sa på lektionen.

6. Anteckna på lektionen, du sparar så mycket tid och du slipper plugga så otroligt mycket. Så börja hänga med på lektionerna & anteckna.

7. Har du ett prov i något så försök att läsa kanske 10 sidor per dag? Så slipper du läsa 80 sidor på en och samma dag. Gör även en sammanfattning för varje sida eller skriv stödord som gör att du kommer ihåg.

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer

Mariinos
Mariinos,
Gud vilken bra lista, tack för tipsen 😊
nouw.com/mariinos
hannahrosenqviist
hannahrosenqviist,
Klaris
,
Så snygg almanacka!! Vart har du köpt den/vad är det för märke??