https://nouwcdn.com/v106/u/839/1082839/144/202011052006533996.jpg

#REPOST - BASGARDEROBEN

Det ständiga tjatet om basgarderoben dör aldrig ut, och anledningarna till att det är något att fokusera på är många. Tess har listat sina bästa tips för att lyckas med en perfekt bas som passar för alla tillfällen.

Trots att det finns trender som kommer och går, har jag alltid fokuserat på att ha en bas i min garderob som känns 100% jag och alltid funkar - oavsett tillfälle, men hur lyckas man med en basgarderob som inte känns tråkig?


Utgå från dig själv:

Vad har du för stil? Vilka typer av plagg trivs du i? Fokusera endast på sånt som du faktiskt tycker om - är jeans inte din grej? Försök hitta en modell som du tycker om alternativt fokusera på en annan typ av plagg, till exempel ett par kostymbyxor som du trivs i.

Fokusera inte för mycket på trender:

Trender i all ära - finns det något roligare än att fylla sin garderob med snygga nyheter? Troligen inte, men faktum är att för att du ska lyckas med en så hållbar och stabil basgarderob som möjligt, är det bästa att fokusera på tidlösa plagg. När du väl har byggt upp en stabil bas kan du fylla ut med diverse plagg som hör till säsongens trender.

Tänk kvalité före kvantitet:

När det gäller en basgarderob tycker jag att hela poängen är att investera i plagg som du kommer kunna ha en längre tid, och som inte behöver bytas ut efter en eller två månader. Satsa på bra, hållbara material och du slipper slit-och-släng - något som är väldigt bra i längden både för din ekonomi och miljön.

Färgkod:

Har du nyanser eller färger som du föredrar mer framför andra? Bygg upp din basgarderob i en färgskala som är lätt att matcha och som du trivs i.

De perfekta basplaggen:

Vilka plagg bör då ingå i en klassisk basgarderob? Här måste du som sagt utgå från dig själv, trivs man inte i ett speciellt plagg tycker jag man ska strunta i det, men en bra grund att utgå ifrån är bland annat:

T-shirts i olika ringningar och färger, ett par svarta och ett par klassiskt blåa jeans, kostymbyxor, skjortor, den lilla svarta, ett par sneakers och ett par klackar, en vardagsväska och en mindre handväska, trenchcoat och en klassisk skinnjacka.

Skribent: @tessb

Xoxo. C

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer