SÄKERHET I DET SVENSKA FÖRSVARET

Hej på er! Hoppas att allt är bra med er idag. Det är onsdag och vi är inne på lillördag. Idag tänkte jag berätta om det Svenska Försvaret. Det är ju nämligen så att min älskade lillebror är inne just nu och gör lumpen. Han har varit där i snart ett år och nu när han var hemma i helgen så berättade han om alla galna (enligt mig) uppgifter dem får göra och gå igenom.

Men han berättade om Försvarets datorer och dess säkerhet i huruvida säkert det måste vara, för att hackers och virus inte ska kunna ta sig in i företagets viktiga datorer och servrar som är fyllda med information. Detta säkrar man genom fibersystem som hjälper många företag och däribland det Svenska Försvaret. Man installerar en Data Diode som förhindrar intrång och läckor av då som sagt viktig information. Det finns en mängd olika data dioder och varje en utav dem är gjorde för olika fibersystem.

Hur spännande låter inte detta, att man kan installera Data Dioder till olika fibersystem där var och en får ett såpass kraftigt skydd att det används i vårt Svenska Försvar. Ja jag tycker det är sjukt häftigt och samtidigt tryggt men tanke på att man vet att informationen är säkrad och i trygghet.

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer