SJÄLVFÖRTROENDE

Tänk på hur mycket vi människor skall ha andras godkännande för att passa in. Vi bryr oss om vad andra tycker och i allt ska vi bry oss. I skolan, om utseende, vad man gör, tycker och tänker. Får panik. Vi måste sluta. Det handlar om att vi jämför oss alldeles för mycket med andra. Man önskar man hade platt hår, större bröst, tighta rumpan, de där bruna primebootsen eller liknande. Jag tror vi alla har någon “drömtjej” som vi lätt skulle byta utseende om vi fick men jag LOVAR att även den tjejen eller tjejen som verkar ha perfekt liv har problem. De kanske önskar att de hade något som dem inte har. Och de är det vi måste komma ihåg att alla har komplex och alla har problem. Vissa dagar känner jag mig skitsnygg, vilket man ska få göra även om vissa tycker de är fel och andra dagar känner jag mig skitful men det är väl ganska normalt. Jag tror desto äldre vi blir desto säkrare blir vi i oss själva. Det viktiga i allt är att man trivs i sig själv, i sin kropp, hur man mår och framförallt vara stolt över sig själv. Det är en grund till att faktiskt få ett bra självförtroende.

Klart att man inte är 100% nöjd med sig själv, det är alltid någonting man vill ändra. INGEN är perfekt! Inte en enda människa.
Om man inte har något annorlunda ser ju samhället helt likadant ut, all "the same". Hur kul hade det varit? Nonono.

Lär dig älska och var nöjd med dig själv och ta vara på det som du tycker är bra med dig själv, som du gillar och är nöjd med och över. Framhäv det bättre och försök göra det bättre av det du inte är lika nöjd över. Såsom i allt så är man inte bäst i allt, man är inte finaste, vackrast, sexigast och hetast. Skit i vad andra tycker, viktigast är faktiskt att du är nöjd över dig själv. Ingen annan har någon alls rätt till att tycka och tänka saker om dig. Skit i alla dumma ideal och allas godkännande till saker och lev efter vad du själv tycker är bra, efter ditt egna motto och ditt egna mål. Att man skall leva och sträva efter dumma ideal är faktiskt idiotiskt. När det kommer till utseende framförallt. ALLA människor är byggda på helt olika sätt och därför är det i princip omöjligt för alla människor att kunna någonsin se likadana ut. Så fan i med alla ideal och lev hur du vill, köp vad du vill, se ut som du vill, ingen har någon rätt till att döma dig.
Punkt slut.


Mina bästa tips är:

1. Att sluta jämföra sig med andra, vi alla har olika kroppar att utgå ifrån,

2. köp bara kläder du känner dig SKITSNYGG i

3. Le så mycket du bara kan!Texter - Elsa W och Nicole F

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer

anonym
,
vad bra text, så skönt att någon tar upp sånt då det är så viktigt att påminna folk om sådana saker.
anonym
,
Bästa du, du gjorde min dag! kram 😊))
Belliblonkan
Belliblonkan,
anonym
,
Riktigt bra tips tjejen!!!