Tips - Så blir du av med finnarna!

Detta inlägg är taget ifrån nouw.com och det är skrivet utav @elinskoglunD


Du har säkert flertalet gånger ställt dig frågan varför ovälkomna finnar och andra utslag dyker upp på konstiga ställen i ansiktet? – Vi har svaret!

Flera undersökningar visar att olika zoner i ansiktet är kopplade till olika områden i din kropp och med hjälp av kartan och beskrivningarna nedan kan du se vad som kan vara orsaken till dina finnar och hur du kan förhindra att de kommer tillbaka.Pannan: Problemhy i pannan kommer ofta från vår matsmältning. Så se till att ät bättre och nyttigare. Mer grönt och mindre mejeriprodukter!

Mellan ögonen: Ofta tenderar ovälkomna pormaskar och finnar att komma från levern och då vet de flesta av oss att det kan vara läge att dra ner på olika gifter vi drar i oss som alkohol, skräpmat mat och för mycket mejeriprodukter.

Käkbenen: Ofta handlar det om en obalans i dina hormoner. Många säger att de ofta blir drabbade under ägglossning samt stressiga perioder.

Öronen: Utslag runt och i öron handlar ofta om uttorkning. Skippa drycker som torkar ut och drick istället mycket vatten. Byt även handdukar samt örngott lite oftare.

Kinderna: Att utslagen sätter sig här beror ofta på våra andningsorgan. Personer som har allergier eller röker har lättare att få acne just här.

Näsan: Använd smink som inte irriterar din hy. Byt från flytande till mineralsmink. Se också till att träna regelbundet, få frisk luft och dra ner på mängden salt då ofta problemen här kommer från vårt mest värdefulla organ – hjärtat.

Hakan: Här handlar det om obalans i magen. Har du ätit mycket skräpmat den senaste tiden så bör du fundera över att testa en detox eller addera mer fiber och näringsrik kost för att hjälpa till med matsmältningen.

Halsen: Får du utslag på halspartiet handlar det ofta om någon sjukdom och att kroppen kämpar mot bakterier. Vila är därmed det absolut bästa receptet.


Här är 6 enkla knep till att få port pormaskar:

Kläm inte - Genom att klämma dina utslag orsakar du lätt en inflammation som bidrar till finnar. Om du nte kan hålla dig från att klämma så var noga med att använda bra hudvårdsprodukter och att rengöra ansiktet efteråt.

Kallt vatten - Använd en isbit att kyla runt ansiktet med eller avsluta varje rengöring med iskallt vatten. Detta tenderar till att porerna stängs och blir mindre synliga.

Håll huden ren - En vinnare är att hålla huden ren genom att tvätta dig morgon och kväll. Avsluta med att smörja ansiktet med dag samt nattkräm och undvik oljebaserade produkter.

Byt till mineralsmink - Försök att skippa foundation då du inte nödvändigtvis måste ha det och satsa istället på mineralsmink. Det är produkter som hyn är mer vän med och de stänger inte igenom porerna. Vila huden så ofta det går och låt den andas.

Värme - Alla vet att rätt värme är bra för huden då det torkar ut. Men här är det viktigt att skydda sig noga då det handlar om solljus och inte låta huden torka ut. Då är risken för mostatt effekt stor. Därför är ångbastu ett väldigt bra alternativ. Ångan öppnar upp porerna och rensar ut slagg och talg.

Peela huden - Använd en skrubb minst en gång i veckan exempelvis på söndagar. Gör detta till en vana och peela huden för att få bort hudavlagringar samt annat smuts som lätt sitter kvar.

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer