https://nouwcdn.com/v106/u/839/1082839/144/202011052006533996.jpg

TRUFFLE PASTA

Nej men denna pastan är såå himla god! Jag är bara tvungen till att berätta om receptet för ni kommer tacka mig! Hahah, nej men det är verkligen en favorit här hemma. Det går snabbt att tillaga och det är verkligen så himla gott! Så här kommer ingredienserna och tillagningen! Puss


Detta behöver ni:

Pasta, brukar köra på Bavette no.13.

Trattkantareller/kantareller

Tryffel (jag kör på vittryffel olja)

Matlagningsgrädde

Vitlök & Schallotenlök

Parmesan

Salt & Peppar

Tillagning till 2 pers:

1. Börja med att sätta på pastavattnet, häll i rikligt med salt, koka pastan tills det återstår 2 minuter av pastatiden.

2. Fräs 2 klyftor hackad vitlök, 1 hel hackad schalottenlök i smör tills löken blivit mjuk.

3. Tillsätt sedan svampen i löken och fräs till svampen fått färg.

4. Häll sedan i ca. 2,5 dl grädde i stekpannan med löken och svampen. Låt små puttra tills grädden blivit krämig.

5. Droppa sedan i några droppar av tryffel oljan, sänk värmen och bara låt allt gotta till sig! MUMS, nu borde det lukta gott i köket kan jag lova.

6. Salta och peppra tills du känner dig nöjd med kryddningen och avsluta med att riva i ca 1/2 dl parmesan i stekpannan.

7.
Nu när pasta har kokat färdigt (det ska vara 2 min kvar av kokningstiden). Häll inte av pastan utan ta en tång och lägg pastan över i pannan.

8. Låt maten ligga kvar på pannan i två min på låg värme.

9. Lägg upp pastan i en djup tallrik och riv på parmesan, krydda lite extra med salt & peppar.

10. Toppa av med lite tryffelolja & TADAA! Maten är serverad! Enjoy!

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer