VECKANS HOROSKOP - VECKA 12

Väduren

Vi hade vårdagjämning i söndags eftermiddag så nu, hokus pokus, lyser Solen upp ditt tecken och våren är här! Det är en spännande vecka som ligger framför oss. Kaxiga Mars bildar nu en kvadratur till Uranus och det är sannerligen varken ofarligt eller harmlöst. Plötslighet, aggression eller explosion kan komma ur detta, exempelvis. Men energin ger en skjuts till allt och härifrån kan du förvänta dig att det rasslar till i händelseförloppet. Tona gärna ner din impulsivitet, tona in på situationer och människor och avvakta lite innan du gör dina drag. Merkurius rör sig nu under veckan över Jupiter, Neptunus och bildar avslutningsvis en sextil till Pluto. Vad den rörelsen kan innebära är att du är väldigt spontanglad i början av veckan, kanske idealiserar situationen runt onsdag men när vi närmar oss veckoslutet vet du mer bestämt var du står.

Oxen

Vi har precis varit med om en stor ändring in energierna och den här veckan är betydelsefull för utvecklingen. Det är fortfarande ditt yttre liv som är den scen där allt utspelar sig; dvs karriären, men icke att förakta – andra människors inverkan i ditt liv.

Heta Mars som nu befinner sig i Vattumannens tecken bildar nu en exakt kvadratur till Uranus, som är i Oxen. På så vis blir du under måndagen direkt indragen i händelseförloppet. Energin är oförutsägbar och plötslig och det kan överraskningsmoment när dessa två planeter är aspekterade. Du däremot kan känna dig mer motiverad, inspirerad och mer kraftfull än vad vi fått se på länge men pass på.. Ta det försiktigt med hur du säger saker. Under dessa stjärnor är det lätt att väcka motstånd hos andra. Kanske tycker de att du tar för mycket plats? Bäst är att hålla en låg profil och avvakta till dess du har en tydlig bild av hur saker kommer att utvecklas.

Tvillingarna

Solen skiftade nyss tecken och trädde in i eldiga Vädurens tecken vilket förstås ger intensitet och närvaro i ditt utåtriktade 11:e hus. Förbered dig på en härlig tid med massor av glädje, mingel och många möten. Nu äntligen kan ditt översociala väsen ta sig ur de Neptuniska dimmorna i Fiskarna (mycket snack, ingen verkstad) och hämta nya kraft, vilja och passion i Väduren. Mars som är Vädurens styrande planet befinner sig under mån/tis i kvadratur till Uranus vilket är en svårkontrollerad energi. Bra eller dåligt förtäljer inte historien. Allt man med säkerhet kan veta är en transit som denna kan förknippas med både positiva genombrott som olyckor. Därför är rekommendationen förstås att hålla tillbaka dina spontana impulser, vänta och se vad som händer just dessa två dagar. Resten av veckan är mycket positiv och givande.

Kräftan

I söndags firades vårdagjämningen och Solen ingång i Vädurens tecken. Nu lyser Solen upp ditt 10:e hus som rör din karriär och anseende. Härifrån kan dina yrkesmässiga insatser att uppmärksammas och du har chans att ta stora kliv framåt.

En reservation dock – under månd/tisd bildar Mars en våghalsig kvadratur till Uranus som kan få vem som helst att vilja kasta sig på handbromsen.

Händelser kan komma plötsligt och från ingenstans – så även om det kan vara jättebra saker som inträffar kan man inte känna sig helt säker.

Merkurius är den planet som driver utvecklingen den här veckan och han bildar intressanta aspekter till Jupiter, Neptunus och Pluto. Intressant! Goda nyheter kommer och ett hopp tänds. Den andliga människan kan uppleva att det finns ett högre syfte bakom det som sker och saker landar fint och du känner dig nöjd. Det bästa i den här processen är att du blir säker på vad du själv verkligen vill och behöver.

Lejonet

Att Solen trätt in i Väduren tänder din inre flamma. Äntligen är våren här och kan du komma ut och andas morgonluft igen. Universum erbjuder ett helt nytt upplägg vilket leder fram till nya möjligheter och en gladare stämning. Det är en spännande tid som tar vid härifrån.

Attraktiva Venus och motiverande Mars är fortfarande på första parkett, i ditt relationshus vilket lockar fram det glada och charmiga i dig. Att humöret är på topp ökar förstås oddsen för att positiva saker ska inträffa. Attraktionslagen slår till igen. Det du sänder ut är vad du får tillbaka.

Under månd/tisdag kommer Mars att bilda en exakt kvadratur till Uranus. Just de dagarna kanske det är tryggast att inte chansa i livet. Eller? Det kan förekomma oväntade och plötsliga händelser här – vilket inte alls behöver vara dåligt. Men i stunder som dessa kan man lätt säga mer än man tänkt exempelvis.

Jungfrun

Ett stort enerigskifte ägde rum i söndags när Solen gled in i Väduren och ditt djuplodade 8:e hus. Att ljuset flödar in i där, i vad som vissa astrologer beskriver som hemligheternas kammare eller själens djup, är förstås intressant. Lite som gratis psykoterapi? Ja, Jungfrun.. om du inte tar dina känslor på allvar så kommer ingen annan att göra det heller.

Din styrande planet Merkurius driver utvecklingen den här veckan. Merkurius möter Jupiter under måndagen, han förenas med Neptunus under onsdagen och det skapas en mjuk, tillåtande och andlig miljö som du skulle stortrivas i om det inte vore så att det samtidigt pågår också en kaxigt utmanade kvadratur mellan Mars och Uranus. Det här gör ditt horoskop sanslöst motsägelsefullt och rörigt.

Det finns absolut positiv potential i dessa stjärnor men du bör vara beredd på att människor runt dig kanske inte håller måttet, att plötsliga förändringar kan förekomma. Bäst är kanske att du fokuserar på dig själv och ser till att ingen överträder dina gränser.

Vågen

I går, söndag gick Solen in i Vädurens tecken och eldens energi och plötsligen är våren här! Det är så välkommet, härligt och efterlängtat. Så här års brukar dina livsandar återvända och livet kännas lite lättare att leva. Under den kommande månaden kommer både du som person samt dina personliga relationer att blomstra. Det är en kärlekens vår du går till mötes.

Planeten Mars befinner sig i Vattumannens tecken och bildar under måndag/tisdag kvadratur till knasiga Uranus, Vattumannens planet. Eh, det här skapar ett utmanande känslomässigt klimat, som kan innebära plötsliga överraskningar, tvära kast och är inte nödvändigtvis den lugna oas man tänker att en våg skulle drömma om. Men denna rebelliska, knasiga energin kan absolut väcka idéer och äventyrslust. Dessa två dagar är inte lämpade för riskfyllda saker. När vi närmar oss veckoslutet är allt detta överstökat och tiden är riktigt mysig och harmonisk igen.

Skorpionen

Solen skiftade nyss över till Vädurens tecken och lyser nu upp ditt flitiga sjätte hus där effektivitet efterlyses. Där är det ju ditt arbete, din hälsa och dina dagliga vanor som kommer i fokus och ditt allra mest effektiva jag efterfrågas. För många av er är det viktigt att hitta nya kreativa lösningar för både arbete och ekonomin.

Att Venus och Mars befinner sig i Vattumannen är en god hjälp faktiskt och det är troligt att du får minst en god nyhet nu. Under måndagen möter Merkurius Jupiter vilket vittnar om ett expanderat sinne, goda nyheter. Det hade förstås varit härligt om det inte samtidigt sammanföll med att kaxiga Mars bildade en utmanande aspekt till Uranus. Oj – det skapar motsägelsefulla energier. När helst dessa två planeter är aspekterade kan vi förvänta oss plötslighet, tvära kast och kanske till och med aggression som Mars är inblandad. Pust. Ligg lågt och räkna hellre till tio hellre än att säga saker som du senare kan komma att ångra. Onsdagen bjuder på ett mildare klimat då Merkurius istället möter Neptunus. Veckan avslutats kärleksfullt och mjukt.

Skytten

Det blåser idel positiva vindar igenom ditt horoskop och livet är verkligen härligt. Solen bytte tecken och gick in i Väduren i söndags och detta kan ge den perfekta bakgrundsenergin för dig. Det här är eldens energi och det påhittiga, busiga och kommunikativa i dig börjar bubbla och du fylls med spontan glädje och vårkänslor. Härligt! Ja! Det var ju också vårdagjämning och starten på det nya astrologiska året. Så underbart och välkommet. Att Solen under den kommande månanden lyser upp ditt glada 5:e hus öppnar ditt hjärta och du blir mer mottaglig för flirt, glädje och äventyr än annars. Snöra på dig skorna Skytten och lägg dig i startgroparna för ett riktigt härligt tid. Oavsett om det är en resa, eller en utekväll som ligger närmast på listan så har lusten väckts inom dig igen.

På måndag möter Merkurius Jupiter i konjunktion och det bidra till goda nyheter, expansiva tankar och du känner att du är på rätt plats. En våghalsig vinken mellan Mars och Uranus månd/tisd lägger ett oförutsägbart och lite knasigt element den annars så sympatiska bilden, På onsdag har det astrologiska ovädret passerat dock.

Stenbocken

Under söndagen inföll vårdagjämningen och Solen gick in i Vädurens tecken. Detta är också början på det nya astrologiska året och vi välkomnar eldens motiverande och igångsättande energi. I och med detta skifte kommer det att börja röra sig i ditt 4:e hus som handlar om grundpelarna i ditt liv. Det är tryggheten och stabiliteten ifrån ditt hem och din familj som får en ökad betydelse. Många av er Stenbockar längtar efter ett lugnare tempo och tänker på att fixa i trädgården, kanske vara hemma och mysa med sina nära och kära eller dina närmsta vänner.

Den här veckan börjar ytterst motsägelsefullt. Å ena sidan kommer Merkurius att passera både Jupiter och Neptunus vilket är expanderar våra sinnen, kanske ger oss inspiration, goda nyheter och den känsliga kan känna en andlig närvaro i energierna. Subtilt, kärleksfullt och tillåtande.

Men där finns också en störande Mars-Uranus-aspekter med i bilden. Hm, dessa är till för att skapa förändring och utveckling. Det är oftast inte så dåliga men de dyker upp på oväntade och plötsliga sätt.

Vattumannen

Vackra Venus, motiverande Mars och vår stränge fader Saturnus fortsätter sin färd igenom Vattumannens tecken även denna vecka. Var och en av dem har sin vibration och påverkan av händelseförloppet. Venus attraherar till sig allt det goda i livet, hon ökar din karisma, gör dig oemotståndlig och det skulle inte förvåna om förälskelse uppstår här.

Strax bakom henne finns glödheta Mars vars närvaro kan ha gjort dig lättretlig och irriterad. Positivt med honom är förstås att han väcker lusten, passionen och ger dig styrka och handlingskraft.

Till detta måste vi tillägga att Mars under månd/tisd bildar en knasig kvadratur till din styrande planet Uranus. Du brukar ju inte ha några som helst problem med Uranus innovativa energi – men i kombination med Mars kan det bli magstarkt och konfliktsökande. Vad du gör – undvik att nappa på gräl just under månd/tisd. Bara dessa dagar har gått förbi är resten av veckan rätt härlig.

Fiskarna

Vårdagjämningen inföll under söndagseftermiddagen och därmed lämnade Solen ditt tecken och gick in i Vädurens eldiga atmosfär. Nu är våren här på riktigt!

Mysigt för dig är att magin inte är bruten bara för att Solen flyttade på sig. Det är fortfarande i Fiskarnas energi som dominerar bilden, andra planeter som är aktiverade bara. Under måndagen möter Merkurius i Fiskarna upp med Jupiter, sedan Neptunus i mitten av veckan och under lördagen är han i sextil till Pluto. Härligt! Positiva nyheter kommer till dig, en mjuk, tillåtande och andlig miljö färgar dina upplevelser vilket leder dig till klarhet och insikter emot veckoslutet. Det hade varit helt perfekt om det inte samtidigt också vore så att Mars bildar kvadratur till Uranus vilket utgör en ytterst explosiv, rebellisk och potentiell även farlig kraft.

Ja, det är en motsägelsefull tid som saknar tydliga riktlinjer och budskap. Om du bara är sann emot dig själv och var tydlig med vad du vill finns håller du dig utanför trubbel. Det finns rikligt med glädje och kärlek i dessa stjärnor.

Horoskop av Damernas Värld

Xoxo. C

Gillar