VECKANS HOROSKOP - VECKA 14

Väduren

Det här är en mäktig tid vi lever i och under den kommande veckan kommer flera viktiga planeter att mötas, saker och ting ställs på sin spets och vårens teman uttalas.

I fredags inföll en nymåne i Väduren vilket förstås genererade ny, pigg energi. Men som alltid får man vänta tills de första strålarna Det är först när den nya månens strålar bryter igenom, vilket var i söndags, som det nya månvarvet tar fart. Det är en riktigt fin och eldig vecka som ligger framför dig.

Under månd/tisd möter Mars, din styrande planet torra Saturnus. Ja, det är ett tuffare möte som kan beskrivas som att universum bromsar och gasar samtidigt. Så här års 2020 möttes de båda på 0° Vattumannen. Minns ni vad som hände då? Då bromsades allas vår framfart och rörelseförmåga upp rejält. Nu, två år senare och nu i slutet av tecknet får vi hoppas att Mars/Saturnus mötet mer är att se som avslutningen. Under alla omständigheter är det så att Saturnus håller tillbaka Mars positiva, heta vilja och en viss frustration uppstår.

Är det något Väduren hatar så är det att bli förhindrad. Resten av veckan är mycket enklare och du kan känna dig glad, lycklig och inspirerad helt utan anledning.

Oxen

Veckan börjar lite oväntat hårt och mer än en oxe kommer att få ett avslag, ett aVvisande eller höra ett rungande nej i karriärlivet. Dessvärre håller folk inte alltid med oss eller delar vår vision. Planeten Mars som utgör din ambition, lust och vilja möter torrisen Saturnus nu på nära håll under månd/tisd. Saturnus, den stränga fadern, är ju känd för sin negativa, fostrande inställning till allt. De två tillsammans är inte kul.
Som tur är varar det exakta mötet endast i två dagar.

Vad som också sker på tisdagskväll – det är att din styrare Venus byter tecken och glider nu in i Fiskarnas sfär. Åh, det här har nog både Venus och världen längtat efter! Venus älskar ju att vara i detta tecken eftersom hennes essens förstärks här. Det kallas att Venus är exalterad i Fiskarna.

I slutet av veckan möts Jupiter och Neptunus i konjunktion i Fiskarna vilket är oerhört ovanligt och anses ha gudomlig kvalitet. Ta dig tid att sitta i meditation eller liknande. Så här kan det se ut i horoskopet när vi gör ett andligt genombrott. I denna tillåtande energi är det lättare att öppna upp, släppa våra inre spärrar och om du tillhör de utvalda kan du komma i kontakt med de dolda världarna.

Tvillingarna

Vi har så mixade energier i luften nu. Veckan börjar med en trög Mars/Saturnuskonjunktion och som alltid vid dessa möten kommer vi att hindras i vår framfart. Verklighetskontroll, frustration och ett hinder i vägen är vad som väntar.

Men samtidigt har vi så mycket annat riktigt positivt i görningen att som uppväger. En sådan sak är att Merkurius nyss mött med självaste Solen under söndagen.

Det är alltså en nytankad, vederkvickt och pigg budbärare som nu hastar fram – hela 2°om dagen. På söndagskväll har han nått fram till Vädurens sista grad. Den vilja framåt kommer även att känneteckna dig nu. Härligt är också att Venus svischat över till Fiskarna där hon älskar att vara.

Det börjar hända grejer inombords skulle jag tro och det är möjligt att du nu känner dig mer förändringsbenägen än du har gjort på länge. En ny start väntar? Alla människor, men ni som är födda i de rörliga tecken, är de som allra tydligast kommer känna av närheten mellan Jupiter och Neptunus. Detta magnifika möte kommer vi endast att få uppleva en enda gång i livet, detta är en av årets stora astrologiska händelser och det sätter dig i kontakt med dina mest andliga sida.

Kräftan

Den nya månen har nu stigit på himlen och precis allt inom dig är inställt på framtid, utveckling och att saker ska bli gjorda. Du vill framåt med andra ord. Solen och Merkurius lyser nu upp ditt 10:e hus som handlar om ansvar, jobb och karriär så det ser inte ut som du precis kan slacka efter eftersom allt du gör kommer att ge resultat, bli om talat och eventuellt också satt under kritik.

Ja, under månd/tisd pågår en konjunktion mellan Mars och Saturnus och då gäller det att du klarar av att få dina kort synade. Ingen fara för dig Kräftan! Vi vet ju att du är noggrann och gedigen i allt du gör. Men Mars symboliserar din vilja men stränga Saturnus utgör alltid en begränsning och i någon form ett hinder i din framfart. Lägg inte för stor vikt vid detta Kräftan, detta är bara att ta sig igenom.

Venus glider in i Fiskarnas sfär nu vilket är underbart. Venus är exalterad här och det innebär att hennes energi blir förstärkt nu.

Detsamma kan man säga om Jupiter och Neptunus som båda är Fiskarnas styrande planeter. Att de nu möts i konjunktion har inte hänt sedan 1856. Vad det ger till dig Kräftan är möjligheter till ett andligt genombrott, en förhöjd känslighet och närhet till den andlig sfären.

Till helgen befinner sig Merkurius i kvadratur till Pluto och det kan vara viktigt för dig att säga ifrån och sätta ner foten.

Lejonet

Månen befinner sig under måndagen konjunkt Uranus vilket lockar fram din vilda sida. Du är nyfiken och vill mer. Solen och Merkurius befinner sig i ditt äventyrliga 9:e hus. Ah, ett litet tema där som pockar på uppmärksamhet. Vi bör hålla i minnet att vi redan nu befinner oss i eklipssäsongen och att vi redan nu bygger upp energierna emot den stora eklipsen den 30/4. Under månd/tisd kommer Mars och Saturnus att mötas i Vattumannen. Hepp! Det är ganska exakt två år sedan det skedde sist. Den gången fick vi alla känna av hur den stränga fadern Saturnus blockerade Mars – med social distansering som ett av resultaten. Den här gången möts de båda i slutet av tecknet i stället vilket antyder att processen avslutas – men den är naturligtvis kännbar i alla fall. Enkelt uttryckt är detta som att gasa och bromsa samtidigt. Men detta sagt kan du inte ha för stora förhoppningar på den här veckan som kan vara ojämn och frustrerande. Visst här finns absolut ljusa stunder också men, du kanske kommer att få dina gränser prövade av jobbiga personer och kanske också ställas inför förseningar och hinder.

Jungfrun

Ur ett rent astrologiskt perspektiv är detta en superintressant vecka som rent av innehåller historiska transiter av dignitet. Din styrande planet Merkurius hade i helgen ett möte med Solen där han tankade på underbar solenergi. Härligt – den känslan spiller över även till dig! Du möter världen med en pigg, vaken energi och glimten i ögat.

Månd/tisd möts Mars och Saturnus i ditt flitiga 6:e hus och det är möjligt att denna transit sätter käppar i hjulet för dig i yrkeslivet. Bit ihop – detta är snart överståndet.

Vad som också händer på tisdagen – det är att underbara Venus träder in i ditt relationshus. Tur i kärlek kanske man kan översätta detta till under de kommande fyra veckorna. Människor kommer att vara vänliga, förstående och kärleksfulla emot dig. Det är strålande nyheter i kärlek, vänskap som familjerelationer. Du som inte lyckats så bra på kärleksfronten kan kanske göra det nu? Den som redan lever tillsammans med sin partner får uppleva välsignad tid när ni kan komma varandra nära i kommunikation och känslor.

Venus älskar att vara i Fiskarnas tecken och hon anses vara exalterad här – i sitt allra mest lyckade tillstånd. Dessutom har vi ju redan Jupiter och Neptunus närvarande i ditt 7:e hus de också sedan länge. Det som är unikt och inte har inträffat sedan 1856 är konjunktionen mellan Jupiter/Neptunus som infaller på söndag. Detta är så vacker energi!

Vågen

Du kära Våg är ju född i ett av det fyra ledande tecknen och tar du fasta på det kan du visa vägen för andra. Nu står vi där vi där igen; vid ännu ett av de intressanta energiskiften som den här våren bjuder på.

Tonen sattes vid nymånen i fredags och härifrån är det mycket spännande energier i luften. Solen, Merkurius och Kiron befinner sig i ditt relationshus och det är denna helande, motiverande och eldiga energi som leder detta månvarv. Underbart! Det är i dina relationer till andra, i samtal och healing som du skördar dina framgångar nu.

Saturnus och Mars som möts i Vattumannen under månd/tisd. Hepp! Det kan innebära en tillfällig svacka, hinder och kanske frustration. Nåväl, det är bara att ta sig igenom Vågen! Det finns många andra saker att glädjas åt här.

Under tisdagen träder din styrande planet Venus in i Fiskarna där hon verkligen kommer till sin rätt. Detta är utan tvekan den bästa positionen för Venus och du kommer att känna dig lycklig och väl till mods . I slutet av veckan möts Jupiter och Neptunus i konjunktion i Fiskarna vilket är oerhört ovanligt och anses ha gudomlig kvalitet. Sist detta skedde var 1856 så det är ovanligt. Allt andligt arbete främjas nu.

Skorpionen

Denna måndag befinner sig månen i Oxen och passerar under morgontimmarna över Uranus vilket väcker dina känslor och kanske även det vilda i dig? Nya tankar och idéer snurrar runt och här kan planer börja ta form vilket förstås är roligt. Det är en stark fokus på arbete och prestation hos dig nu. Det är tydligt att du vill förändra din situation och komma vidare. Bra där!

Motiverande Mars, som påverkar vår energi och vilja kommer att möta Saturnus under månd/tisd i Vattumannen, och vad som enligt soltecken astrologin räknas som ditt hemkära 4:e hus. Segt och frustrerande – men som tur är hastigt övergående.

Det är en stor vecka med stora astrologiska händelser av historisk dignitet som äger rum här som sätter temat för vårens utveckling. Vi befinner oss nu i eklipssäsong nu, noderna har låst sig vid den 22° där den kommer att stå fast i månader. Intressant! Eklipserna kommer att falla i Oxen och Skorpionen och du kan förvänta dig större förändringar och ödesmättade händelser än annars. Vi är ju på väg nu emot den stora eklipsen den 30/4.

Venus träder in i Fiskarnas tecken på tisdagen vilket är underbart för alla eftersom hennes energi blir förhöjd här. Jupiter och Neptunus möts under söndagen i konjunktion här vilket inte skett sedan 1856. Det sägs vara ett möte av gudomlig dignitet som får sådant som empati, kärlek, medkänsla och förmåga till andlig perception att öka. Jobba gärna med meditationer, healing eller andra andliga metoder – genombrott kan komma nu.

Skytten

Måndag och tisdag präglas av ett riktigt nedslående möte mellan Mars och Saturnus. Intressant nog var det nästan exakt 2 år sedan de två planeterna möttes här sist. Den gången blev skeendet övertydligt eftersom allas framfart totalt blockerades av Saturnus och ”social distansering” blev ett begrepp. Denna gång kommer Mars/Saturnus möte inte att vara långvarigt men du får nog vara beredd på att du upplever hinder, lite frustration, jobbiga personer och händelser under några dagar. Suck!

Det är i de rörliga tecknen allt roligt infaller.. och som tur för dig är du just en sådan person. Venus skiftar under tisdagen in i Fiskarna vilket är så mysigt eftersom Venus är förstärkt här. Hon träder in i ditt 4:e hus som handlar om grunden i ditt liv – hemmet, familjen och grundtryggheten och den kommande månaden präglas av sköna stunder, glädje och mys. Din styrande planet Jupiter möter Neptunus i Fiskarna! Sist det skedde var 1856 så det är ingen som har varit med om detta tidigare. Energin som kommer ur detta är ren, villkorslös kärlek. Den expanderar vår andliga perception, vår förmåga att känna medkänsla.

Stenbocken

För dig som för alla är det här en kanske inte så jätterolig men på ett astrologiskt plan ändå oerhört intressant vecka.

Denna måndag-tisdag möts Mars och Saturnus i Vattumannens tecken och detta kan vara oerhört frustrerande som Mars utgör själva driven och livslusten emedan Saturnus, nej sägaren står där i vägen för Mars framfart. Som alltid är det den långsammaste planeten som får övertaget.. Det innebär att verkligheten blir väldigt påtaglig nu och du som Stenbock har inga som helst problem att hantera denna energi.

Solen och Merkurius färdas nu igenom ditt 4:e hus och sätter där även ljus på din karriär och dina prestationer. Du vill så mycket men tiden är inte den rätta att agera.

Ställ inte så höga krav på dig själv nu. Det är helt ok att njuta av sitt eget sällskap eller ägna sig åt det som faller dig in för stunden.

Söndag blir intressant för denna dag kommer Merkurius att vara kvadratur Pluto. Här gäller det att stå fast in sina övertygelser och inte låta sig påverkas.

Samma dag kommer även Jupiter och Neptunus att mötas i konjunktion. Så förvirrande! I detta ganska hårda klimat uppstår det vackraste planetmötet sedan 1856! Det öppna våra hjärtan och sinnen emot en högre andlig oktav. Sådant som empati, villkorslös kärlek och andliga genombrott är möjligt.

Vattumannen

Det här är inte det en lätt vecka för dig. Ditt humör kan bli prövat under måndag/tisdag när Mars, din motivation och vilja blir stoppad i sin framfart av den ständigt så negativa Saturnus som agerar bromskloss och ställer sig i vägen för dina planer. De båda planeterna möts i Vattumannen. Det var ganska exakt två år sedan det möttes här sist 31/3 – 2020. Det mötet gick till historien. Denna gång kommer inte att påverka oss så långvarigt – men det är ändå en kännbar transit. Även den mildaste person kan känna att tålamodet tryter nu. Du kan räkna med jobbiga situationer, gnälliga och negativa människor. Om du känner att du stött på patrull gör du klokt i att bara släppa situationen under några dagar. Låt allt bara vara – oavsett vad. Det skadar inte att tänka igenom vad du vill och var du står.

Venus lämnar din sfär och glider in i Fiskarnas tecken där hon är exalterad och stortrivs. Där kommer också Jupiter och Neptunus mötas under söndagen vilket anses vara ett gudomligt möte av högsta dignitet. Medkänsla, fred, kärlek och förståelse för allt levande är vad som förmedlas här.

Under söndagen kommer Merkurius att bilda en kvadratur till Pluto – så det är lite ur askan i elden situation här. Här gäller att du har tydliga gränser, svar på tal och vet vad du vill. Pluto kan vara lurig och gränsöverträdande.

Fiskarna

Det är ganska galen tid vi befinner oss i Fiskarna. De allra flesta stjärntecken blir ganska negativt påverkade av rådande planetinfluenser – men inte du! Det kan vara bra för dig att hålla lite hälsosam distans till frustrerade personer som du möter här under veckan. Håll i minnet att deras jobbiga attityd handlar inte om dig utan om att de är påverkade av riktigt påfrestande transiter. Medkänsla och tålamod får bli honnörsord.

Under tisdagen anländer underbara Venus till ditt tecken. Kärleken och skönhetens gudinna trivs extra bra i ditt tecken och naturligtvis är hon efterlängtad och kär. Under den kommande månaden får du extrabra flöde och kan attrahera till dig gynnsamma situationer, personer och chanser. Du kommer helt enkelt bara vara värsta lyckomagneten och nu menar jag tur i ALLT! Kärleken brukar ju vara det som Fiskarna längtar allra mest efter. Inga problem alls! Nu har du ju både Jupiter och Venus – de bägge välgörarna är tillsammans samtidigt vid din sida. Mitt bästa tips till dig är att våga fråga, flirta och chansa på där ute i livet. Universum har dukat upp livets smörgåsbord framför dig. Det är lite upp till dig att ta för dig nu.

Att dessutom Jupiter påbörjar sitt långa möte med Neptunus på söndag som pågår fortsatt ända till den 17/4 är maxat. Betydelsen av detta är enorm! Sist det hände var år 1856. Detta är den allra vackraste energin som finns, men är mer av gudomlig karaktär än värdslig. Den kommer hjälpa mänskligheten att känna i villkorslös kärlek, medkänsla och värdera det andliga, de högsta värdena i livet mer än det materiella.

Horoskop av Damernas värld

Xoxo. C

Gillar