VECKANS HOROSKOP - VECKA 18

Väduren

Kära Vädur! Det är så roligt att få skriva ditt horoskop denna gång för det är så härlig tid som börjar nu! Kärlekens gudinna Venus passerar magiska 0° Väduren på måndagskvällen och härifrån är det idel goda nyheter som väntar – du har henne med dig fram till den 28/5. Mums! Venus kallas ju inte lilla lyckan för intet som hon alltid för med sig goda vibrationer, bra händelser och får människor att se vänligt på dig. Inte bara vänligt förresten.. Hon är ju kärleksgudinna så hennes närvaro ökar din karisma så att människor dras till dig.

Detta är en tid när nytt hopp kan födas, när kärlek kan gro och växa exempelvis. Förutom att Venus gör dig snyggare och ser till att du får positiv uppmärksamhet påverkar Venus materiell välgång. Hon har en mycket gynnsam påverkan på pengar, ekonomi och överflöd. Venus kontrollerar även dessa områden och om du tillhör den påhittiga sorten, kanske entreprenör eller egen företagare kan du med fördel göra goda affärer nu.

Solen befinner sig i Oxens tecken och passerar under onsdagen Uranus. Detta denna dag kan komma med någon form av genombrott, smarta insikter eller överraskningar. Passa på att använda all denna positiva använda jordenergin till din fördel. Bra för handel och överenskommelser är ju Merkurius läge i Tvillingarna där han är väldigt stark.

Oxen

Det handlar mycket om dig nu Oxen! Om det skulle vara så att någon enstaka Oxe inte har det på det viset så får du se till att det blir så. Det här är din tid på året att synas, vara den som faktiskt får spela huvudrollen, att vara uppmärksammad och populär. Du kan förvänta dig en massa roliga sociala aktiviteter och möten med människor du kanske inte sett på ett tag. Dansa, lek och lev ut din kvinnlighet!

Energin ifrån den kraftfulla eklipsen som ägde rum lördags (30/4) har ännu inte ebbat ut. Månen är fortfarande laddad av förmörkelsen och av Uranus extremt förnyande vibbar för med sig nystartskänslan in nästa tecken på måndagseftermiddagen och där tar allt det nya fart! Det är en så häftig process som blir komplett och förstärks ytterligare under onsdagen när Solen möter upp med Uranus som ger en stark injektion av utveckling och förnyelselusta. Uranus kallas ju för väckarklockan och absolut! Man kan känna sig drabbad, få plötsliga tankar och insikter av den planeten. Hans främsta uppgift är att föra mänskligheten uppåt och framåt, han hjälper oss stackars människor att finna nya tanketrådar, åsikter och vänner. Du är på väg att ta nya och fantastiska steg i ditt liv Oxen. Venus byter under måndagen tecken och glider in i Väduren där hon i tre trivs. Det anses inte som den mest lyckosamma positionen. Men, sett ur din synvinkel är det inte så dumt eftersom nu Venus rör sig nu igenom ditt andliga 12:e hus där hon hjälper dig själsligt. Den här processen är nog då viktig för ditt mående inifrån och ut.

Tvillingarna

Månen, den väldigt nytankande månen som fortfarande bär med sig eklipsens vibbar och nystartens energi glider in i Tvillingarna under måndagseftermiddagen. Härligt! Härifrån kan vi se det nya månvarvet börja ta fart. Vi är fortfarande i eklipssäsongen så vi kan förvänta oss att snabba beslut som kanske plötsligt ändrar villkoren. Ja, nu talar jag kanske både i de stora sammanhangen som i dina personliga förehavanden Tvillingarna. Det dominerande i ditt astrologiska liv är förstås att Merkurius befinner sig på hemmaplan där han är motiverande, underhållande och skänker dig glädje, stimulans och roliga händelser. Äntligen börjar livet utvecklas som du vill ha det Tvillingarna! Merkurius rör sig riktigt långsamt nu, han har redan påbörjat inbromsningen inför den nära förstående retrograda fasen som börjar den 10/5. Hepp! Här kommer plötsligen lite brådska med i bilden! Som alla vet är det inte gynnsamt att köpa/sälja/sluta överenskommelser eller resa just under de tre veckor planeten backar. Således bör du se till att smida medan järnet är varmt. Glöm inte att Merkurius trots allt är på hemmaplan och till väldigt god hjälp för dig.

Kräftan

När nymånen äger rum är det helt mörkt på stjärnhimlen pga att månen helt och hållet täcker solen och vi människor ser inte ens en strimma ljus. Ca 2,5 dygn därefter – dvs där vi befinner oss nu denna måndag – här har månen flyttat sig så att den första strimman ljust syns och vi kan säga att den nya månen föds! Det här är ju inte vilken månen som helst – denna är tankad av såväl förmörkelsen som nydanande Uranus. Här startar ett månvarv som kommer att ge massor av inspiration och nya händelser. Solen i Oxen ger dig en stabiliserande och jordande energi som gör dig trygg och säker i din roll.

Men det är också en tid som passar bra för att söka sig ut. Solen möter upp med Uranus under onsdagen vilket kan skänka både inspiration och överraskningar. Specifikt för dig kommer dessa oväntade saker till dig utifrån. Håll ögonen öppna för nät eller telefonbedragare. Den andra sidan av det hela är att det kan hända roliga händelser och möten med intressanta personer. Venus skiftar tecken och träder in i Väduren nu – vilket faktiskt ger dig fortsatt goda energier. Men i denna nya position kan flirten, turen och allt det goda som Venus ge bli lite mer påtagligt, till och med pockande. Hon befinner ju sig nu på toppen i horoskopet där Venus blir synliggjord och får möjlighet se till att allt gott händer så håll dig framme nu!

Lejonet

Käraste Lejon, utan tvekan är detta den bästa veckan på länge som infaller nu. Detta är allts början på en total energivändning när ditt liv blir lite smidigare, lite härligare än vad det varit på länge. Astrologiskt finns flera förklaringar till det. Främst är det nymånen vars strålar nu är synliga på stjärnhimlen, Merkurius nya position men också att Venus passerar den magiska 0° idag är ju ett annat tvärsäkert tecken. Snart kommer även Jupiter och Mars att följa efter! Wow! Kompromissernas tid är förbi – det ser ut som att du kommer att få det som du vill ändå.

Det är en härlig, utåtriktad och trevlig period du har framför dig. Se till att du kommer ut och får njuta lite av livet. Avkoppling och nöjen bör beredas högsta prioritet. Guds fria natur, socialt umgänge, resor eller liknande avbrott i den vardagliga lunken kommer att göra dig lycklig. Du har toppenfina transiter nu och massor som händer och sker i ditt yttre liv, karriärshuset. Där kommer ju väckelsens planet Uranus och Solen att mötas under torsdagen.

Alla Lejon har bra flyt nu, men kanske allra mest omvälvande är det kring er som är födda i mitten av tecknet. Tiden är som gjord att ta ett kliv ut där och våga – både yrkesmässigt eller privat.

Jungfrun

Åh, en sådan intressant vecka som ligger framför dig Jungfrun! Det är verkligen tryck i skeendena nu när månen, Din styrare Merkurius kröner horoskopet hemma i sitt eget tecken Tvillingarna. Det här är en superbra position som verkligen stöder dig. Arbete, karriär och relationer – tre områden som detta verkligen gynnar. Månen nyss mötte Solen, förmörkelsen går under måndagen in i ditt karriärshus, det 10:e och till kvällen kommer de första strålarna synas på kvällshimlen och det innebär ju förstås födelsen av det nya månvarvet. Härligt!

Möjligheter till supertillväxt som dras i gång här. Att Venus skiftar tecken och träder in i Väduren gör också sitt till. På onsdag mötes Solen och Uranus vilket kan vara upplysande och även ge genombrott. Solen befinner sig i ditt visionära nionde hus och allt kan hända. Det kan komma genom en inbjudan eller förfrågan som du får – eller ännu troligare att du själv kläcker en idé. Denna tid främjas allt som har med utbildning, utveckling, resor och äventyr så passa på att anmäla ditt intresse till vad än som fångar din uppmärksamhet. Med andra ord är det är härlig och ovanligt löftesrik period du befinner dig i.

Allt är dock inte bara bra eller enkelt. Utmanande Mars visar på en spänning i en eller flera relationer som du måste hantera. Det kan vara att du måste ge upp något, stoltheten kanske eller kanske bara finna modet att tala ut.

Vågen

Man skulle utan att överdriva kunna säga att någonstans din vår verkligen börjar bli intressant! Denna måndag kommer föds det nya månvarvet och här spelas händelserna ut.

Din styrande planet Venus träder under måndagen in i Vädurens tecken och där blir hon kvar ända till den 28/5. Wow. Din styrande planet Venus befinner sig i ditt relationshus och du kommer snart bli varse hennes förmåga att attrahera och dra till sig uppmärksamhet och kärlek. Det här kan mycket väl vara den tid på året när du kommer att vara mest till din fördel, för Venus sprider kärleksmagi, glamour och romantik runt sig. Merkurius befinner sig också starkt placerad och sammantaget får detta fart på såväl tankar som prat. Sol/Uranus mötet på onsdag bäddar för nytänkande, rätt repliker och huvudet på skaft.

Förälskade människor och par möts nu och kärleken övervinner alla eventuella problem som kan ha uppstått emellan dig och andra. Var storsint och släppt taget om sår och oförrätter. Det är en underbar energi som tar över nu. Går vi händelserna i förväg och ser på nästa vecka så får vi reda på att Jupiter är henne hack i häl! att vara mitt emot allt som är du och på så sätt välsignas du. Underbara maj erbjuder dig kärlek, vänskap och härlig samvaro med såväl nya intressanta bekantskaper som gamla kära vänner.

Skorpionen

Ja, vad kan man säga om tiden vi lever i? Dynamisk, chockerande, överraskande är väl ord som kan beskriva omvärlden. Men som alltid inom astrologin så ser vi den enskilda människans öde som en reflektion av skeendena där ovan. Vi befinner oss mitt i brinnande eklipssäsong och kära Skorpion är ju en av huvudrollsinnehavarna i detta! Den södra månknuten rör sig igenom ditt tecken. Om den inte redan har skett kan det vara att tiden fram till midsommar 2023 kräver en viss kursändring av dig. Det är något du ska ge upp för att något nytt ska kunna utvecklas. Din styrare Pluto vände retrograd nyligen vilket innebär att nu väntas en mäktig tid för djup känslobearbetning och inre processer som kommer att pågå sex månader framåt.

Låt oss fokusera på nuet. Idag, måndag startar det nya månvarvet på riktigt och här ska du se att den rolig, kanske förvånade men häftig tid tar vid. För dig är ju kärleken och sanning allt; ditt livselixir! Under dessa stjärnor höjs oddsen i kärlek och saker ställs på sin spets. Mycket troligt är att känslor blir stora. Solen är mitt emot dig nu och dess strålar tinar upp själen, nu livsandarna återvänder till dig och livet är verkligen en njutbar plats att vara på. Härligt! Här kommer även Solen att möta Uranus på onsdag. Hepp! Vad det innebär återstår att se – men det handlar absolut om en nystart, nya tankar och kanske också en överraskning. Det syns på så många olika sätt i horoskopet att det måste vara sant.

Skytten

Käraste Skytten! Jag har faktiskt BARA goda nyheter till dig nu. Vi befinner oss precis efter den stora eklipsen och dess dess energi inte hunnit ebba ut ännu. Det är fortfarande eklipssäsong så vad som helst kan hända dessa dagar. Du bör hålla dig öppen föra alla eventualiteter.

Denna härliga vecka är kul, underhållande och du träffar mysiga människor och har mycket att glädjas åt. Det som sker nu förbereder dig för ännu bättre tider. Vecka 19 är ännu mer intressant – men mer om det när den dagen kommer.

Denna vecka får en pigg och glad start eftersom både Månen och Merkurius trivsamt nog satt sig i väldigt sällskapliga och ibland även romantiska sjunde hus. Hjärtat på rätta stället nu. Merkurius myser verkligen nu och här kommer din rappa tunga och humor väl till pass. Förvänta dig väldig glada dagar. Venus skiftar och går in Väduren och ditt kreativa, påhittiga och passionerade 5:e hus och den positionen är så välgörande för ditt humör och allmänna välbefinnande. Det börjar se ut som att den här våren trots allt har en hel del kul att erbjuda dig både vad gäller spännande händelser och relationer.

Stenbocken

Nu, käraste Stenbock har du en riktigt spännande tid framför dig. Vi är fortfarande mitt uppe i den brinnande eklipssäsongen så vad som helst kan hända. Den nya månen har nu precis påbörjat det nya månvarvet och nystartsenergin finns som ett återkommande tema. Venus skiftar under måndagen tecken och träder in i Väduren där hon genom kvadratur kommer att kunna påverka dig och skapa en underbar stämning i ditt hemkära 4:e hus och skicka härlig energi åt ditt håll. Vackert hemma, fina harmoniska relationer och så kanske lite flirt och glädje på det? Vad sägs? Det är så mycket glad energi på väg in i ditt liv. Att även Merkurius bytt tecken och gått in i Tvillingarna lättar upp stämningen.

Solens närhet till Uranus gör att det kan finnas inslag av överraskningar men också spänning. Det som gör en stor fördel för dig nu Stenis, är att Jupiter är i exakt kvadratur till Pluto (som befinner sig i ditt tecken). Tänk om det blir så att du lyckas få igenom dina planer och önskningar nu? Det är faktiskt mycket som pekar åt det hållet.

Vattumannen

Din styrande planet Uranus aktiverades under nymånen och eklipsen i lördags och är fortfarande i hetluften eftersom Solen dag för dag kommer allt närmare. Det är på torsdag som själva cazimi, konjunktionen när Uranus får tanka härlig och livgivande Solenergi äger rum. Detta kommer att stärka dig, din styrka och vilja också.

Det är så mycket nya influenser här nu – vissa av dem är kanske lite oroande – men övervägande är det nydanande, spännande, utvecklande energi i luften. Uranus är rebellen, den kontroversiella som tänker egna tankar, går emot strömmen, säger ifrån om det behövs och inspirerar oss.

Han och kan ge oss puffen i ryggen så att utvecklingen går framåt och leder till ett genombrott. Den som inte hänger med i utvecklingens vindar kan uppleva att förändringarna går för fort och det leder till ett känslomässigt sammanbrott. Som tur är tror jag inte att du tillhör den sistnämnda sorten.

Att både Venus nu träder in i ditt pratsamma och sällskapliga 3:e hus är underhållande och ger dig glimten i ögat. Det blir sällskapligt, flirtigt och kul. Merkurius befinner sig nu i hemmatecknet Tvillingarna där han högpresterar. Allt detta ändar stämningen till det bättre för dig. Ha en underbar vecka!

Fiskarna

Allt ordnar sig till det bästa Fiskarna – det ska du veta även om du stundtals tänker att livet inte är så enkelt som du kanske skulle önska. Det finns tydliga indikationer på lyckosam utveckling i dina stjärnor. Tro på det!

Det är sista vecka nu som Jupiter kommer att tillbringa i Fiskarna så det gäller att hålla sig framme. I synnerhet ni som är födda alldeles i slutet av tecknet kan få uppleva en sista lyckoboost. Det är högtryck i ditt tecken där Mars nu lever rövare. Ja, han kan verkligen konsten att störa ordningen, gå folk att tappa tålamodet och kanske även bli riktigt uppretade. Ja, vi är ju som sagt mitt uppe i förmörkelsesäsongen också – vilket verkligen skulle kunna vara en bidragande orsak till dramatiska händelser. Som om inte det vore nog är ju även Uranus väldigt aktiverad nu allt sedan nymånen i lördags och kommer så att vara hela veckan. Uranus och Solen möts ju under torsdagen och vilket är en dag när det skulle kunna blixtra till med plötsliga idéer och känslor.

Venus glider under måndagen in i ditt 2:a hus vilket kan vara välgörande för ekonomin och kan ge tur med pengar och jobb nu – så om det är något av detta som du vill ha, förändra eller förbättra är det viktigt att du håller dig framme.


Xoxo. C

Gillar