VECKANS HOROSKOP - VECKA 24

Väduren

Nu är vi på andra sidan nymånen och den ganska illa beryktade eklipsen och jag misstänker att det skeendet var påtagligt för alla? Det är rätt häftigt att få vara med dessa kosmiska urladdningar va? Ingen går oberörd och här startar nu en riktigt härlig, hektisk och utåtriktad sommarvecka. Den är rolig, pratsam med mycket mysig samvaro och glada skratt.

Vad är det du vill, planerar och drömmer om ska ske snart Väduren? Det ser ut som att allt du önskar dig är inom räckhåll.

Din styrande planet Mars har nu hunnit in i Lejonets tecken och ditt ”glädjehus” och där ser han till att ditt liv är som allra roligast. Kärlek, skapande och roliga händelser väntas.

I början av veckan är förändringstemat, som Saturnus/Uranus mötet starkt och får dig att tänka förnyelse. Bra där! Till hösten kanske du är redo för helt nya steg i livet.

Intressant på själva söndagskvällen är att Jupiter retrograd och börjar backa. Det här skiftet kommer att kännas av starkt eftersom det sker samtidigt som retrograda Merkurius bromsar in, och befinner sig så nära jorden han kan komma.


Oxen

Det ser ut som att du dras åt olika håll intressemässigt samtidigt och dessutom kan olika människor inom dina kretsar dra dig med i sina sina förehavanden. Ja, det här är lite grann årets tema, kvadraturen mellan Saturnus och Uranus som skapar detta inre extrema tillstånd som söker få dig stanna i det gamla samtidigt som Uranus som är så nära dig nu visar en glittrande framtid med nya influenser.

Du bör främst tjäna dig själv och dina egna intressen nu. Håll siktet stadigt inställt på din karriär, ditt arbete och dina mål. Det är bara att kavla upp ärmarna och beta av arbetsuppgifterna och i början på veckan går det finfint att hålla sig till planen nämligen.

Det är en riktigt härlig vecka som ligger framför dig nämligen. Den är glad, sprudlande, social och njutbar.

Intressant på själva söndagskvällen är att Jupiter retrograd och börjar backa. Det här skiftet kommer att kännas av starkt eftersom det sker samtidigt som retrograda Merkurius bromsar in, och befinner sig så nära jorden han kan komma.

Tvillingarna

Käraste Tvilling, torsdagens nymåne/solförmörkelse gav dig en kraftfull dos av förnyelse energi och härifrån och faktiskt ända fram till i vinter kommer dessa krafter att fortsätta operera inom dig. Det är ett förnyat, uppdaterat liv som väntar. Denna vecka spelar Saturnus/Uranus möte ut sina krafter. Även detta kommer med lite liknande spörsmål till dig och det handlar även detta att växa och välja en ny roll.

Det är sista veckan nu som Solen har rör sig igenom ditt tecken, lyser upp ditt liv och får dig att må så himla bra. Merkurius har börjat bromsa in och rör sig riktigt sakta nu igenom ditt 1:a hus. Han är stark nu, hemma i sitt eget tecken. Även om han inte vänder direkt för än nästa vecka är han väldigt kraftfull nu.


Venus befinner sig i ditt 2:a hus nu vilket gör det lätt för dig att attrahera bra affärer, justa dealer och välbetalda jobb. Mars har nu hunnit etablera sig i ditt glittriga 3:e hus där sällskapslejonet i dig kan ta nytt utrymme. Det här håller de dynamiska krafterna efter förra veckans eklips ännu i rörelse. Massor med härliga människor, händelser som cirkulerar runt dig.

Kräftan

Vänlig, korrekt och plikttrogen – ja, det är väl så man kan beskriva ditt lojala väsen utan att överdriva. Det är möjlig att nya arbetsuppgifter tornar upp sig på ditt redan så överfulla skrivbord. Det är här och nu du ska sätta ner foten och säga nej. Det är inte fel av dig, snarare en nödvändigt att påvisa snedfördelningen av arbetet Kräftan. Solen är för sista veckan kvar i ditt introspektiva 12:e hus men snart nog är din tid på året här.

Denna måndag kommer kvadraturen mellan Saturnus-Uranus att vara kännbar. Spännande Uranus vandrar genom ditt samarbetsvilliga elfte hus och stimulerar nytänkande och samarbeten. Å andra sidan har vi trista Saturnus som motsätter sig varje förändring. Var hamnar du i detta Kräftan? Visst är det väl framtiden som lockar? (Detta är det andra av tre möten som äger rum 2021. Det första skedde 17/1 och det sista sker på julafton.)

Bäst nu är förstås härliga Venus som får ditt liv att glittra och kärlen att vara väldigt varm och närvarande.

Intressant på själva söndagskvällen är att Jupiter retrograd och börjar backa. Det här skiftet kommer att kännas av starkt eftersom det sker samtidigt som retrograda Merkurius bromsar in, och befinner sig så nära jorden han kan komma. Dagen därpå är sommarsolståndet och solens entré i Kräftan här.

Lejonet

Hej och hopp Leo! Nu lämnar vi den heta, galna eklipssäsongen bakom oss och försöker landa i den värld som blev kvar vilket faktiskt är en härlig sådan.


Denna måndagsmorgon möts Måne och Mars i Lejonet, i ditt första hus och detta får dig förstås på synnerligen bra humör och du känner hur kraften kommer till dig. Härligt! Här finns massor av lustfyllda idéer, glädje och vilja. Det är en vecka av idel storverk som väntar.. eller? Möjligen kan Saturnus kvadratur till Uranus vara kännbar och få dig att tänka några extravarv. Saturnus står i ditt relationshus emedan Uranus dundrar fram igenom din karriärhörna. Kan det vara så illa att relationen kan kännas som ett hinder för att du skall kunna förverkliga dig själv yrkesmässigt? Är det så du känner? Då kan det vara viktigt att diskutera igenom vad du kan göra för att förändra den situationen Leo.

Intressant på själva söndagskvällen är att Jupiter retrograd och börjar backa. Det här skiftet kommer att kännas av starkt eftersom det sker samtidigt som retrograda Merkurius bromsar in, och befinner sig så nära jorden han kan komma.

Jungfrun

Oh, en sådan kraftfull tid det har varit Jungfrun. Rolig men omtumlande kanske man kan beskriva den som.Det som dominerar början av denna vecka är Saturnus möte i kvadratur med Uranus vilket kan få dig att ifrågasätta dig själv – igen Jungfrun! Oh nej! Nu är vi där igen. Försök tysta din inre speaker röst som basunerar ut självkritik. Du vet mycket väl vem du är, vilka talanger och gåvor du har. Bejaka dem istället för att hålla dem tillbaka. Solen och din retrograda styrare Merkurius + även den norra noden vandrar nu igenom ditt karriärhus Jungfrun. Merkurius är oerhört stark nu som han befinner sig hemma i sitt eget tecken, att han backar och nu även under veckan bromsar in gör det hela om möjligt ännu mer intensivt. Här kan du få se att saker och ting börja ge oväntat bra resultat.


Ingen rast och ro att vänta än på ett tag med andra ord. Här kan genombrottet du önskat komma och det är en tid när du verkligen kan göra skillnad och få mycket gjort. Själv är bästa dräng nu för det är inte den bästa tiden att förlita sig på andra människor och andras löften. Extra intressant för dig Jungfrun är förstås att Jupiter sent på söndag kväll kommer att vända retrograd och börja backa tillbaka.

Vågen

Det är en fortsatt utåtriktad vecka, härlig och glad tid som väntar dig Vågen. Det är dock tydligt att det inte riktigt är dags för någon semester ännu som alla härliga planeter befinner sig i den övre delen av horoskopet där just utveckling, karriär och möten med andra människor markeras. I början av veckan är det mötet mellan de extrema krafter som dominerar. Å ena sidan har vi den stränga fadern Saturnus som önskar hålla dig tillbaka och på andra sidan finns nytänkande innovativa Uranus som ger dig nya tankar och impulser, får dig att utvecklas och vilja skapa.

Ja, kära Vågen, även om du kanske inte kommer att genomföra dessa förändringar nu är det nog viktigt att ifrågasätta hur du vill att din höst ska komma att gestalta sig. I förlängningen kanske vi kan tänka i ännu vidare cirklar och fundera på hur du tänker dig att din framtid ska se ut inom fem år.

Saturnus/Uranus mötet sker 3 ggr i år, 2021. Detta är det andra mötet utav tre och varje gång det sker aktiveras dessa frågor.

Mysigt nu är härliga Venus som välsignar ditt nyfikna 9:e hus med sin närvaro och får dig att längta efter livets goda och sköna stunder med dina nära. Intressant på själva söndagskvällen är att Jupiter retrograd och börjar backa. Det här skiftet kommer att kännas av starkt eftersom det sker samtidigt som retrograda Merkurius bromsar in, och befinner sig så nära jorden han kan komma


Skorpionen

Nu är nymånen och solförmörkelsen bakom oss men den kraftfulla energin som eklipssäsongen ger är fortfarande aktiv och ger energi i mängder. Du har en väldigt viktig och färgstark vecka framför dig när du kan åstadkomma massor. Månen och Mars möts denna måndag i ditt 10:e hus och när övriga värden börjar ta det lite lugnare, växlar du upp. Härligt att se Skorpionen.

Det bästa med dig Skorpionen är dina superpowers, din starka intuition, din starka vilja och din förmåga att känna in vad som är rätt för dig.

Under denna vecka kommer många människor att fråga sig vad som är rätt och vad som är fel, hur saker ska utvecklas och åt vilket håll det ska gå med världen. Det är den knepiga spänningen som mellan Saturnus och Uranus som orsakar dessa extrema tankar som drar oss åt olika håll. Stanna eller gå.

Inom dig kan det också vara spretigt och kännas svårt att veta vilket steg som är det rätta att ta. Dessvärre kommer skeendena under den här veckan inte att ge några tydliga svar – de understryker snarare bara komplexiteten i skeendena. Det sista mötet mellan dessa två planeter äger rum i december.

Skytten

Tjoho Skytten, det kan vara så att du har lust att kasta dig upp på din springare och känna vinden i håret – eller liknande. Det kanske går bra med en cykel också – vem vet. Du har dock en härlig frihetskänsla i horoskopet, ett riktigt bra humör och massor med positiv energi inom dig.

Saturnus kommer att ha ett exakt möte, kvadratur Uranus nu i början av veckan. Inte så kul precis men.. din starka magkänsla överträffar du de flesta Skytten. Men bara för att atmosfären känns harmonisk betyder inte att den är. Den här veckan kan ge ögonöppnande ögonblick. Du kan upptäcka att vissa människor inte alls är dem de gett sig ut för att vara.


Det är mycket spännande och förändrande saker som sker här i horoskopet som känns av redan nu – även om det rent faktiskt inte kommer att äga rum för än bort emot veckoslutet. Å ena sidan har vi Jupiter, din styrande planet som är på vippen att ändra riktning och börja backa under söndagen. Att detta äger rum precis samtidigt som att Merkurius nu börjar bromsa in och under veckan komma till ett stillastående läge är signifikant. Merkurius är mycket stark nu när han är hemma i sitt eget tecken och dessutom så nära jorden som han bara kan komma.

Stenbocken

Nu är vi på andra sidan nymåen/förmörkelsen som ägde rum i ditt flitiga 6:e hus vilket förstås ger nytt liv och energi till dina dagliga vanor, ditt dagliga arbete och detta med hälsa, kost och träning. Samtidigt nu har vi det vid det här laget ökända mötet mellan din styrare Saturnus och innovativa Uranus som ställer saker på sin spets inom dig – men kanske inte lämnar några tydliga svar. Man kan ana att du smider planer Stenis. Stora förändringar tycks vara på gång inom dig och kanske går du klurar på den ultimata lösningen. Men.. det är inte på den här sidan midsommar som någonting av detta ska sjösättas. Den här veckan bör du vara dig själv närmast och helst inte ta på dig andras sorger. Vackra Venus rör sig nu igenom ditt sjunde hus! Härligt att ha Venus mitt emot allt som är du. Hon skänker dig lite extra glitter och glamour och du drar till dig positiv uppmärksamhet och uppvaktning. Heta Mars befinner sig i ditt sexiga 8:e hus. Grr.. det är en het vecka som väntar och vem vet? Kanske infinner sig kärleken nu? Var försiktig med nya kontakter under den här perioden och försök att se klart bortom smicker.


Vattumannen

Årets stora astrologiska tema 2021 består av serien med tre starka möten mellan dina bägge styrande planeter Uranus och Saturnus. Det första mötet ägde rum i februari, den andra mötet är NU! Detta är den andra exakta kvadraturen. Den tredje och sista väntas i december. Hm.. detta är extrema krafter som vi ser manifestera sig överallt i samhället. Det är utanför vår mänskliga kontroll att kunna påverka dessa skeenden på individnivå. Visst, vi kan engagera oss politiskt och förändra på så vis. I korthet handlar detta om de gamla systemen som rör ordning, lag och pengar som nu möter Uranus, nytänkandet, innovationen, utvecklingen som ser till att det växer fram ett nytt samhälle och en ny era för mänskligheten.

Inom dig avspeglas konflikten också och kan upplevas som en humörsvängning, eller att du drabbas av plötslig stark energi kanske och känner att du behöver hitta ett sätt att uttrycka dig. Detta kan förstås understrykas eftersom Mars nu tagit plats mitt emot allt som är du. Här trivs Mars att vara och allt han önskar det är att det ska bli full fart i ditt liv. Nytändning, action och roliga händelser är vad han vill se.

Intressant på själva söndagskvällen är att Jupiter retrograd och börjar backa. Det här skiftet kommer att kännas av starkt eftersom det sker samtidigt som retrograda Merkurius bromsar in, och befinner sig så nära jorden han kan komma.

Fiskarna

Under torsdagens nymåne/solförmörkelse sattes enorma föränderliga krafter igång och även om vi lämnat detta bakom oss så räkans det ändå som att eklipssäsongen fortfarande är i full gång. Det bästa med dig Fiskarna är att du din intuitiva följsamhet som hjälper dig att tona in på vad än som sker runt dig – det är som att ditt sinne, din kropp och själ ständigt är uppkopplade på himlanätet.


Den här veckan kommer ett tufft möte äga rum mellan Saturnus och Uranus vilket kan kännas lite avtändande och i värsta fall som att den där magiska uppkopplingen plötsligen inte funkar! Oh!

Samtidigt som detta sker har vi andra stora förändringar på gång. Jupiter som nu befinner sig i Fiskarnas tecken är stillastående och därför väldigt kraftfull. Han gör sig beredd på att vända sin bana och börja backa på söndag. Oj, anar jag att du tänker nu. Vad ska hända? Ja, det blir semester Fiskarna. Under de kommande fyra månaderna är utvecklingen inte lika aktiv som det har varit under våren. Det betyder dock inte att den avstannar. Snarare är det så att allt det nya hinner integreras, mogna och få ny växtkraft igen. Din tid när allt det där magiska du drömmer om ska hända börjar strax efter årsskiftet 2022.

Att retrograda Merkurius som befinner i Tvillingarna nu, samtidigt också är i färd med att bromsa in gör även den planeten otroligt kraftfull. Det är dock nästa vecka som Merkurius vänder direkt. Natten till nästa måndag har vi sommarsolstånd och Solen träder in i Kräftans tecken och ditt hemkära 4:e hus. Härliga, vilsamma och njutbara tider väntas.


Horoskop av Damernas värld

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer