VECKANS HOROSKOP - VECKA 37

Väduren

Nu händer det oerhört spännande grejer på stjärnhimlen! Härifrån kommer, din styrande planet Mars att under sex veckor att ha framträdande roll i utvecklingen. Med andra ord är det dags för dig kära Vädur att komma ut och andas morgonluft.

Det är under natten till onsdag som han dundrar han in i Vågens tecken – där Mars inte trivs alls utan anses vara försvagad. Ingen har väl glömt episka tiden 29/6, 2020 – 6/1 2021 när Mars stannade dryga sex månader i Väduren?

Nu när Mars är mitt emot Väduren så aktiveras dessa grader igen. Här i Vågen kommer Mars att möta Solen i slutet av månaden och de två färdas sedan sida vid sida några veckor. Här startar en ny tvåårig Marscykel och ett nytt kapitel i ditt liv kommer att skrivas. Intressant nu framöver är att du osökt kommer göra återkopplingar till vad du upplevde då, förra året.

Men Mars träder samtidigt in i ditt relationshus så ditt kärleksliv kanske blir mer intressant. Det kan komma till ett avgörande mellan dig och din partner eller kanske kommer en helt ny person in i ditt liv. Minns, en ny cykel startar här.

️ Oxen

Det finns mycket av fantasi och kreativitet i dessa stjärnor och det en fantastisk tid för att skriva, skapa och drömma.

Solen befinner sig nu i Jungfruns sista dekan och ditt glada 5:e hus där gemenskap och ett öppet hjärta har stor betydelse. Det här är verkligen en underbar tid för att närhet och komma varandra nära. Nästan allt i ditt horoskop cirkulerar runt kärlek, känslor och mänskliga relationer nu. Att Neptunus är mitt emot Solen adderar villkorslös kärlek, empati och medkänsla till bilden.

Din styrande planet Venus befinner sig i ditt relationshus, mitt emot allt som är du, vilket ger den här hösten sötma. Din attraktion är på topp och människor dras till dig nu. Nytt den här veckan är att Mars skiftar tecken och går in i Vågen. Är det något som du önskar dig och gärna vill ska hända? Under dessa stjärnor kan du lyckas med i princip vad som helst – så ge järnet med vad än det är.

️ Tvillingarna

Det är en märklig kompott som universum har kokat ihop för dig nu. Grundkänslan i det hela är god. Du kan känna dig ovanligt entusiastisk, inspirerad och bolla kreativa, storvulna idéer med dina vänner och känna dig glad vilket förstås är härligt.

Men, mån-ons är dagar som jag skulle vilja beskriva som störningar på linjen, dagar av knasiga förvecklingar och det som sker kanske ska tas med en nypa salt. Du tillhör ju den mer logiska, kvicktänkta typen men vad som korsar din väg och så att säga kapar din hjärna är Solen och Neptunus som är mitt emot varandra. Det där rör till det för dig så väl känslomässigt, i privata sfären och i karriären.

Mars skiftar tecken under natten till onsdag och går in i Vågens tecken där Merkurius redan väntar. Själva övergången mellan de två tecknen är ofta kännbar och lite explosiv. Mars i Vågen passar dig dock jättebra och de kommande sex veckorna kan ge dig väldigt bra resultat.

Kräftan

Den här veckan kan ha en känslomässig början. Solen och Neptunus möts i opposition och det finns kan finnas risk att du svämmar över av välvilja, empati och omsorg. Det är inte alltid lätt för dig Kräftan att sätta gränser när människor kommer med snyfthistorier. Det är i stunder som dessa som du helst inte ska trassla in dig själv i för djupa samtal med människor som vill ha någonting ifrån dig.

Mars byter tecken under natten till onsdag och det blir ett nytt astrologiskt klimat att hantera.

Att Mars träder in i ditt fjärde hus riktar ju fokus mot ditt hem och det vet vi ju alla att det är där du trivs bäst. Så här års är det ju vanligt att vi drar oss inomhus, skördar och stänger till i förberedelse för den kommande vintern. Med Mars i det här läget påskyndas allt hemmamys och det är en riktigt trevlig vecka du har framför dig. Men, varning dock. Det här återkopplar lite till vad jag skrev där uppe med Neptunus och gränser. Mars, är ju som bekant krigarplaneten. I fjärde huset kan han definitivt trigga i gång osämja och konflikter i hemmet. Tro på dig själv nu Kräftan.

️ Lejonet

Flitiga Leo, vi har fått se din allra mest arbetsamma sida ett bra tag nu. Du har varit oerhört resultatorienterad och jobbfokuserad i flera veckor. Det är en tapper och beundransvärd insats du gör – men är det nödvändigt att vara så drastisk? Försök och hitta en gyllene medelväg mellan vad du ger till jobbet och vad du och ditt privata liv.

Känslomässigt är det här en ganska knasig, kanske till och med splittrad vecka när din styrande planet Solen lyser upp ditt ekonomiska andra hus – men mittemot, på andra sidan zodiakcirkeln befinner sig överkänsliga Neptunus i ditt intensiva, mystiska åttonde hus. Ja, det är där vi står och väger – mellan de jordiska och det själsliga.

Under natten till onsdag skiftar Mars tecken och träder in i Vågen och ditt tredje hus. Den förändringen bör få dig att dra ner på arbetstakten en aning. Med Mars i tredje huset öppnar du dörren till dina sociala kontakter, vänner och släktingar.

Hur har du tänkt att tillbringa helgen? Venus kvadratur till Saturnus är en indkation på att du bör tänka efter i förväg när extra när du väljer ditt umgänge. Det finns risk att det blir lite socialt obekvämt och kan känna dig lite pressad. Kanske gör du klokast i att tillbringa helgen med dig själv och bara göra precis det du har lust med.

Jungfrun

Det är dubbla energier på gång i ditt horoskop en mjuk och en väldigt tuff. Å ena sidan har vi Solen som gått in i den sista dekanen och du har tio dagar kvar i i 10 dagar kvar som den naturliga medelpunkten. Mysigt nu är Solens opposition till Neptunus som ger en hög, snudd på andlig kvalité i ditt liv. Du har medvind i dina segel och självklart kliar det in fingrarna på dig att sätta igång det förändringsarbete som du vet måste komma. Det är självförverkligandet som lockar förstås och visst, Jungfrun, håll dig till din plan så kommer belöningen för din möda att komma.

Samtidig och lite överlappande har vi kaxiga Mars som passerar nu över Jungfruns sista två grader. Det är natten till onsdag han dundrar in i balanserade Vågens tecken. Skönt att det är över! Motiverande Mars kan ha drivit upp tempot i ditt liv, ställt saker på sin spets och kanske orsakat konflikt. Nu blir livet enklare igen och du kan jorda dig och återgå till dina vanliga rutiner med mat, träning och harmonisk livsstil.

Vågen

Du får en mjukstart på veckan. Solen befinner sig i ditt andliga 12:e hus, mitt emot Neptunus dessutom vilket ger en underbar, skir meditativ energi som är perfekt för den som ska på retreat. Men, de flesta oss har vardagen att tänka på – så det gäller att hålla sig fokuserad även på det yttre livet med jobb och ansvar.

Nästan samtidigt och lite överlappande är den plötsliga stämningsförändring som uppstår när hetsiga Mars dundrar in i ditt tecken för en sex veckor lång vistelse.

Mars närvaro är starkt pådrivande, entusiasmerande och medryckande och ifrån den stunden kommer ingenting att vara lättsamt eller neutralt längre. En väldigt spännande, innehållsrik och intensiv höst som börjar här. Kavla upp ärmarna Vågen och genomför. Det som du har i sinnet är inga nyheter utan något som du har bearbetat en längre tid.

Under fredagen bildas en kvadratur mellan fantasifulla Venus och strukturerade Saturnus. När kontakten med din styrare minskas kommer du som oavsett relationsstatus eller sammanhang att längta efter mer mys, kärlek och samvaro.

Skorpionen

Bortskämda varelse! Nu har underbara gudinnan Venus, Lilla Lyckan, tagit steget över till ditt tecken vilket är förstås är jättebra nyheter för dig. Hon har ju en tendens att skänka överflöd och allehanda fördelar, vinster och personliga njutningar där hon drar fram. Det kan vara läge att uppdatera garderoben, fixa hår och sådant för nu attraherar du till dig såväl kärlek som chanser. Natten till onsdag skiftar din styrare Mars över till Vågens tecken. I och med att dessa två planeter befinner sig i varandras hem, anses båda vara förstärkta och agera i ditt intresse. Wow! Det här är ett sällsynt läge där jag tänker att du kära Skorpion ska passa på att ta för dig av livet. Se det som en uppdukad buffé fyllt av idel möjligheter. Det är en spännande vecka, och även om vi zoomar ut lite och tar det hela i ett större perspektiv, en superintressant månad. Du blir positivt uppmärksammad om du visar framfötterna yrkesmässigt nu. Inte ens den mest tillbakadragna Skorpionen kan att ha en ursäkt för att inte ta sig ur skalet och komma ut och ta för sig av läckerheterna.

Skytten

Den här hösten har varit spännande, nydanande och förändrande för de allra flesta av er. Även den här veckan är riktigt rolig med ett fint socialt flöde och roliga händelser. Här finns fart, glädje och lite möjligen kan lite galna förvecklingar och förvirring äga rum. Bäst är ditt generösa, glada sinne som gör att du kan ta allt med humor. Det här är Solens sista vecka i Jungfrun och när planeter skiftar tecken följer även stämningen på jorden efter.

Mars är tveklöst veckans huvudrollsinnehavare, del för att han natten mot onsdag byter tecken, vilket kan vara kännbart. Mars kommer också att vara osynlig en tid framöver. Combust är det astrologiska ordet, som används för att beskriva att en planet är så nära Solens strålar att den blir osynlig för oss på jorden. I dessa lägen kan Mars operera obemärkt och smida vilka ränker som helst. Därför kan du inte tro på allt som sägs och görs under de kommande veckorna. Ställ frågor, informera dig men tro inte på något för än du har sett hela bilden.

Stenbocken

Solen lyser nu upp Neptunus – illusionernas mästare – vilket kan vara bra att hålla i bakhuvudet i alla sammanhang nu! Det finns chans att du tappar snubblar till och tappar omdömet eller fokus på målet. Ingen fara Stenis, det är en kortvarig influens och det händer oss alla.

Känslor har verkligen stor betydelse och nu bildar Venus en kvadratur till Saturnus som avkräver sanning och tydlighet. Hepp! Vet du själv vad du vill? Vart du står? Kanske är det bäst att dubbelkolla om den härliga människa som dansat i ditt liv verkligen har alla de underbara kvaliteter som målades upp? Venus handlar även om pengar och kvadraturen kan antyda behov att ordna upp sina finanser.

Var god dröj, invänta mer information är vad dina stjärnor säger. Varningsskyltar dyker upp på alla fronter. Det kan vara svårt att se hela bilden, eller förstå hela sanningen och därför kanske bör ligga lite lågt. Kanske ska du inte fatta några stora beslut om det inte är helt nödvändigt utan bara låta livet rulla på och se vad som händer.

Vattumannen

Det här är ingen ”stor” vecka för dig Vattenbärare men det finns ändå några riktiga ”VibeShifters” jag vill peka ut. (Ha,ha – jag har precis införlivat ett nytt engelskt ord i min vokabulär och tycker att det passar bra precis överallt).

I början av veckan är Solen opposition Neptunus vilket kan göra det svårt att hitta den rätta motivationen. I detta kan det också vara viktigt att finna acceptans för att alla drömmar kanske inte kan förverkligas, alla förhållanden inte kan hålla. Det är kanske lika bra att inte pressa på om lusten inte infinner sig. Överlappande och nästan samtidigt laddas Mars upp. Ja, den exakta övergången sker natten till onsdag. Det är just i skiftet mellan två tecken som hela det tecknets energi sammanfattas och kommer ut på ett kraftfullt sätt. Så trots att Mars är på väg in i luftteckenet Vågen kan just denna grad vara volatil och kanske lite farlig. Venus har nu hunnit manifestera sig ordentligt i ditt karriärshus, under torsd/fredag bildas en kvadratur till Saturnus som manar dig att att ta större ansvar än du har gjort tidigare. Det kan vara att ta en högre tjänst eller en tyngre roll i hemmet eller i yrkeslivet.

Fiskarna

Under månd/tisd står Solen mitt emot Neptunus vilket skapar en lite känsligare miljö. I de flesta texter beskrivs detta som en förvirrande tid när man lätt kan fatta fel, inbilla sig vad som helst. Det är ju inte omöjligt att det blir så – men allvarligt Fiskarna i ditt fall tänker jag att det mest kommer att kännas skönt! Självklart kommer inte Neptunus att utgöra några problem för dig heller, tvärt om! Din styrande planet och det är mer av din underbara energi vi talar om. Däremot kan dina känslor, intuition och medkänsla flöda nu.

En allvarligare sak är skeendena runt Mars. I början av veckan är han i sluttampen av Jungfrun, förstås mitt emot Fiskarna då. Ni som är födda där i slutet av tecknet har alla anledning att ta det extra försiktigt. Mars är förknippad med olyckor nämligen. Precis när han skiftar tecken är det extra känslig, detta sker tisdag/onsdag. Det är den berömda kritiska graden som passeras här.

Alla Fiskarna rekommenderas därför att simma lugnt, känn in och känn efter innan du låter dig lockas in något äventyr. Naturligtvis behöver det här inte betyda att det ska gå dåligt för dig – men rådet är ändå att ha foten kvar på bromsen hela veckan. Det får inte gå för fort nu i vare sig kärlek eller affärer. Dina känslor och ditt privatliv tar större plats än det brukar vilket förstås är jättekul.

Xoxo. C

Gillar

Kommentarer